Verras je liefde met: Pavlova

Door: Steffanie

Valentijn komt er weer aan. Tijd voor verrassingen, aandacht en liefde voor elkaar. Wat dacht je dan van een heerlijk dessert met rood fruit? Liefde gaat nou eenmaal door de maag. En dan serveer je weer eens iets anders dan een standaard ijscoupe. Maak een Pavlova, een lekker romig schuimgebakje.

Het Pavlova-dessert is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Verrassend makkelijk te maken en het ziet er imposant uit.

Wist je trouwens dat je de Pavlova ook een dag van te voren kunt maken? Zo heb je er op de dag zelf bijna geen omkijken naar en kun jij je focussen op de rest van je avond.

Met de Pavlova serveer jij de perfecte uitsmijter van een heerlijk Valentijnsdiner! Wil je weten hoe je het klaarmaakt?

Recept Pavlova (voor 4 personen):

Pavlova-mengsel

  • 5 eiwitten
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel azijn
  • 2 theelepels maïzena

Vulling

  • 200 ml slagroom
  • Suiker naar smaak
  • 300 gram rood fruit
  • Muntblaadjes
  • Snufje poedersuiker
  • Rode kleurstof (optioneel)

Verder heb je nog nodig

  • Beslagkom
  • Garde of mixer
  • Bakpapier of bakmat
  • Spuitzak (optioneel)
  • Zeefje
  • Oven

Zo bereid je je Pavlova-mengsel.  Zorg voor een vetvrije kom en klop hierin de eiwitten schuimig. Dat kan met de hand, maar is het makkelijkst met een (staande) mixer. Voeg vervolgens in delen de suiker, azijn en maïzena toe en klop de eiwitten stijf. Het mengsel is goed zodra het glanst en zachte pieken vormt. Voor een extra kerst-tintje kun je wat rode voedingskleurstof door het mengsel doen.

Om te voorkomen dat je Pavlova gaat uitlopen, verwarm je oven eerst voor op 140 graden. Is de oven warm? Leg dan een op (maat geknipte) laag bakpapier of een bakmat op de bakplaat van je oven. Bestrijk dit met de opgeklopte eiwitten tot er een mooie vorm ontstaat met een holling in het midden. Met een spuitzak gaat dit nog makkelijker en kun je er bovendien een mooie kerstkrans van maken.

Zodra je gaat bakken, schakel je de over terug van 140 naar 100 graden en bak je de Pavlova gedurende 25 minuten. Daarna reduceer je de temperatuur tot 80 graden en bak je de Pavlova nog eens 20 minuten door. Laat hem vervolgens een uur afkoelen in de oven.

Tot slot: vullen en decoreren

Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Zet je Pavlova op een mooie schaal en vul de holling vlak voor het opdienen met de slagroom (doe je dit langer van te voren, dan kan de Pavlova zacht en taai worden). Decoreer je dessert daarna met rood fruit en muntblaadjes. Voor de finishing touch strooi je er met een zeefje een dun laagje poedersuiker overheen.

Je Pavlova is klaar om te serveren en de show te stelen. Happy Valentijn!

Bron: Smulweb

 

 


 

Print Friendly

Geplaatst door: Wieteke

Wieteke schrijft graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.