Hoe vier jij Pasen?

De vrije dagen komen er weer aan: Pasen, Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren. Heb jij er ook zo’n zin in? Al plannen gemaakt? Pasen wordt vaak gevierd met heerlijke ontbijtjes, brunches, dinertjes of gourmetten. We vieren Pasen meestal op een andere manier dan Kerst. Iets minder uitgebreid en niet iedereen viert dit feestje standaard met familieleden.

Wat doe jij deze Pasen? Lekker uitslapen en met z’n allen genieten aan een tafel vol broodjes met gekookte eitjes? Daarna op pad voor een strandwandeling of met de kinderen naar een pretpark misschien? Of hou je meer van shoppen op de woonboulevard? Het hangt natuurlijk ook een beetje van het weer af. Bij minder goed weer kun je natuurlijk ook prima op de bank films gaan kijken.

Als het gaat om lekker eten, hebben we een paar leuke ideeën voor je. Zelf brood bakken met een broodbakmachine bijvoorbeeld. Heerlijk knapperig en met de fijne geur van vers brood in huis verras je jouw gasten aan tafel er extra mee!

 

Tip: wil je dagelijks wakker met de geur van vers brood? Bekijk dan ook eens deze geurwekker.

 

Welke ingrediënten heb je nodig om zelf brood te bakken?

 

  • Broodbakmachine
  • 300 ml water
  • 500 broodmeel met gist (volkoren, tarwe of de zonnebroodmix of abdijmix)
  • Naar keuze eventueel noten, zaden, rozijnen of stukjes vijg
  • Afhankelijk van je model broodbakmachine is je brood in 1-3 uur klaar

Bereiding van het brooddeeg

  • Giet het water in de broodbakmachine
  • Voeg het bakmeel toe
  • Zet de machine aan
  • De machine kneedt het beslag
  • De machine geeft een signaaltoon voor moment van toevoegen van extra ingrediënten (afhankelijk van je model broodbakmachine)
  • Sluit de klep en open deze niet meer totdat je brood klaar is
  • Afhankelijk van je model broodbakmachine is je brood tussen de 1-3 uur klaar. Dit model heeft een turbofunctie, dan is je brood al na 1 uur klaar
  • Verwijder met een doek het brood uit het bakblik van de machine

 

Klaar is kees! Benieuwd naar onze broodbakmachines? We hebben ze ook met functie voor glutenvrij brood. Bekijk ze hier.

 

Recept Tagliatelle met asperges en zalm

We hebben een lekker recept voor je, want het aspergeseizoen is begonnen! Asperges past ook wel echt typisch bij Pasen. In een half uurtje maak dit heerlijke recept klaar.

 

Wist je trouwens dat je in een handomdraai zelf vers pastadeeg kunt maken en bereiden met een pastamachine?

Ingrediënten recept Tagliatelle met asperges en zalm

  • 400 gram tagliatelle
  • 500 gram witte asperges
  • 200 gram gerookte zalm (brede repen)
  • 100 dunne plakjes oude kaas
  • 25 gram boter
  • Handje fijngesnede basilicum of peterselie
  • Zakje Maggi saus voor asperges of maak de aspergesaus zelf*

 

*Verkruimelde, hardgekookte eieren, boter, mosterd

 

Bereiding recept Tagliatelle met asperges en zalm

  • Maak de pasta met pastamachine en kook de pasta af
  • Kook de asperges
  • Smelt de boter in een pan voor je aspergesausje
  • Serveer de repen zalm, de verse kruiden en reepjes kaas koud erbij

Maak je eigen pastadeeg

 

Ingrediënten voor je pastadeeg (6 personen)

  • Pastamachine *
  • 300 gram (Italiaanse) bloem
  • 5 eieren (liefst grote)
  • Snufje zout
  • Eventuele verse kruiden/ specerijen

 

* Je krijgt bij dit model nu een ‘Foodies’ jaarabonnement t.w.v. 75,- cadeau! Lees meer op de actiepagina. Deze actie is geldig tot en met 4 juni 2017.

 

Bereiding zelfgemaakt pastadeeg

  • Kies je vormschijf: spaghetti, penne, fettuccine / tagliatelle of lasagne
  • Open de pastamachine
  • Doe de bloem in de machine
  • Tik de eieren los en voeg zowel eiwit als eigeel toe
  • Sluit het deksel en zet de machine aan
  • Na 4 minuten kun je de schluitschijf eruit halen
  • Nu drukt de machine de pasta door de vorm heen
  • Kook het deeg nog even 4 minuten na in een pan met kokend water

 

 

Organiseer jij ook een paasbrunch en heb je inspiratie nodig voor een leuk recept? We hebben een nog een lekker recept voor je:

Een hartige taart met courgette, beenham en ricottakaas in filodeeg. Hoe je dit maakt lees je bijvoorbeeld hier.

 

 

Print Friendly

Post Author: Wieteke

Wieteke van Bladel is sinds 2016 actief als blogger bij BCC. Wieteke schrijft graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.