Thuiswerken | Blog BCC

6 tips en accessoires die het thuiswerken een stuk makkelijker maken

De zomervakantie is voorbij, we mogen weer aan de slag! Maar dan wel vanuit je eigen woonkamer waarschijnlijk. En alhoewel je het thuiswerken misschien al wel gewend bent; je moet er wel voor zorgen dat je thuis net zo lekker kan werken als op kantoor. Zittend op de bank of op een eetkamerstoel hoort daar niet bij. Kun jij wel wat tips gebruiken? Met deze accessoires moet het thuiswerken sowieso goed komen!Thuiswerken | Blog BCC

#1 Licht!

De eerste tip is meteen een hele belangrijke: licht! En hoe gezellig sfeerlicht er ook uitziet, het zorgt er niet voor dat jij effectief gaat werken. Kies daarom voor koel wit licht. En hoe feller dit licht, hoe hoger de productiviteit. Houd er verder rekening mee dat als je veel lichtinval in je kamer hebt, je niet pal voor het raam gaat zitten. Zo heb je telkens het felle licht van de zon in je ogen en dat werkt niet fijn en is niet goed voor je ogen!

#2 Alle rust met een noise cancelling koptelefoon

De kinderen zitten dan gelukkig weer op school, maar voordat jij je laptop dicht kan klappen zijn ze wel alweer vol energie thuis. Om wel nog rustig te kunnen werken is een noise cancelling headphone dé oplossing! De kids kunnen rondrennen, gillen en keten, jij zit gewoon rustig te werken. Dan moet je alleen nog even doen alsof je Oost-Indisch blind bent..

#3 Extra gemak van een toetsenbord en muis

Op kantoor heb je waarschijnlijk een hele installatie, maar thuis moet je het met je laptop doen. Fijn, want zo kan je zo nu en dan het koffiebarretje op de hoek ook als kantoor gebruiken, maar niet fijn voor je houding. Voor dat beetje meer comfort kan je heel gemakkelijk een draadloos toetsenbord en muis aansluiten op je laptop. Via een mini-usb maken ze verbinding met je laptop en zo hoef jij niet te freubelen met de draden en je cappuccino op je te kleine koffietafeltje.

#4 Next-level muis

Ben jij non-stop met verschillende programma’s of zelfs met verschillende laptops in de weer, dan is er een accessoire die je in huis móet hebben: de Logitech muis. Deze muis kun je niet zomaar een muis noemen.. Scrollen doe je namelijk met 1000 regels per seconde, het silhouet van de muis is perfect afgestemd op de vorm van je handpalm én je kan er meerdere laptops mee besturen! Yes, je bedient je laptops of computers beide met één muis door je cursor naar de rand van het scherm te verplaatsen, verplaatst ‘ie zich zo naar het tweede scherm. Ook kan je kopiëren op je ene laptop en plakken op de andere, zelfs tussen Windows- en Mac OS-besturingssystemen. Hoezo bestaat dit nu pas!?

#5 Make it green!

Van planten wordt natuurlijk iedereen blij, maar wist je dat ze ze ook nog ‘ns een goede werking op je concentratie hebben? Yep! Ze zuiveren namelijk de lucht, en zo verminderen ze bijvoorbeeld oogirritaties en hebben ze ook een goede werking op je creativiteit. En het is natuurlijk gewoon gezellig, heb je toch een soort van collega’s waar je tegen kan praten. Hup hup, naar de plantenwinkel!

#6 Werken op de juiste hoogte

Weet jij wat de ideale hoogte is van je scherm om zo te voorkomen dat je pijntjes en nare klachten krijgt? De ideale hoogte is als de bovenkant van je scherm op ooghoogte is. Met je laptop krijg je dit niet voor elkaar, of je moet je wel in hele rare bochten gaan wringen. Een losse monitor is dus handig als je lange tijd thuis moet werken.

Heb jij een niet al te groot thuiswerk-bureau, dan is een monitorarm een slimme om aan te schaffen. Hiermee bevestig je de monitor aan je bureau via een standaard, en zo heb je dus veel meer ruimte. En het fijne is dat je de monitorarm eenvoudig in hoogte en diepte kunt verstellen. Zo kun je hem goed instellen op jouw ooghoogte én kijkafstand. Daar geldt namelijk voor dat je monitor op zo’n 50 à 70 centimeter van je ogen af moet staan.

Zo, no worries meer over het thuiswerken! Dat thuiskantoor kan er nog wel eventjes mee door nu.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel