Paasontbijt

5x lekkere dingen om voor het paasontbijt te maken

Met Pasen is er niets leuker dan lekker uitgebreid ontbijten. Kun je wel wat extra inspiratie voor het paasontbijt gebruiken? Wij geven je tips voor een smaakvol paasweekend!Paasontbijt

Tip 1: Een ei hoort erbij!

Zoals een pepernoot bij Sinterklaas hoort en een kerstkransje tijdens Kerstmis niet mag ontbreken, kun je tijdens Pasen niet zonder eieren, toch? De eieren kook je snel met behulp van een eierkoker. En om te voorkomen dat je een half uur bezig bent om de eieren te pellen, hebben wij een handige tip: leg de eieren na het koken in een grote bak met koud water. Deksel erop en even goed schudden. Zal jij zien dat de schil super makkelijk loslaat!

Tip 2: Zelf je eigen brood bakken

Stel je voor: je ontwaakt ’s ochtends uit je slaap en ruikt direct de heerlijke geur van vers brood. Nu denk je vast dat dit alleen kan wanneer je naast de bakker woont? Nee hoor, dit kan gewoon bij jou thuis! Heerlijk vers brood wordt voor je gebakken terwijl jij nog in bed ligt. Met een broodbakmachine wordt deze droom werkelijkheid. Je programmeert hem de avond van tevoren en ’s ochtends kun je genieten van heerlijk vers, warm brood. Dat is toch echt een must-have voor het paasontbijt?

Tip 3: Maak een paascake!

Bij een feestje hoort natuurlijk ook een taart of cake. Online vind je tal van leuke en lekkere recepten voor een paas-cake. En wist je dat je de meeste cakes en taarten tegenwoordig ook in de Airfryer kunt bakken? Super handig! Met de Philips Airfryer XXL maak je snel en eenvoudig een heerlijke cake die je ook nog eens 30 minuten lang warm kunt houden, zodat hij heerlijk vers en warm geserveerd kan worden.

Tip 4: Goede koffie en verse sapjes mogen ook niet ontbreken

Met eieren, brood, beleg en cake heb je natuurlijk al heel wat lekkernijen op tafel staan. Daar hoort natuurlijk nog een lekkere bak koffie of cappuccino bij. Een tip om je cappuccino nog lekkerder te maken; meng het merg van een vanillestokje door de melk en schuim dit op. Mmmm, dat wordt genieten. Voor de vitamines is een gezond sapje nog een leuke toevoeging. Bekijk deze sapjes en smoothie recepten voor tips en inspiratie. Laat het feestontbijt maar beginnen!

Tip 5: Omdat er áltijd ruimte over is voor toetjes

Ben jij ook zo’n toetjes-fanaat die altijd nog ruimte over heeft voor een heerlijke crème brûlée of chocolademousse? Voor het paasontbijt is chocolademousse misschien een beetje zwaar, maar een toetje met kwark, yoghurt of fruit kan prima! Neem een aantal kleine glaasjes en begin met een laagje van jouw favoriete koekjes (in stukjes gebroken). Daar doe je een laag kwark overheen en dat versier je met rood fruit en eventueel chocolade-krullen. Zet het in de koelkast en de volgende dag kun je dit snel en makkelijk serveren tijdens het paasontbijt. Super feestelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Kim Bastiaansen